Kringloop Den Haag

kringloop-den-haag

Informatie over kringloop den Haag

Den Haag, ook wel bekend als de hofstad of de residentiestad, is de hoofdstad van Zuid-Holland. De stad staat bekend om zijn chique karakter omdat er veel nationale en internationale organisaties in Den Haag gevestigd zijn. Chique en minder chique, bij de kringloop in Den Haag kun je uitstekend terecht voor tweedehands producten.

De belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad zijn ongetwijfeld onze nationale regeringsgebouwen op het Binnenhof. Met name de Ridderzaal is prachtig om te zien. Andere hoogtepunten zijn het Mauritshuis en Paleis Noordeinde, terwijl veel mensen bij mooi weer uitwaaien in Scheveningen of Kijkduin.
Voor de liefhebbers van de kringloop heeft de stad genoeg te bieden, verspreid door Den Haag zitten 25 kringloopwinkels. Zo heeft Kringloop Holland, onderdeel van een re-integratieproject, maar liefst negen vestigingen, waaronder een vestiging met alleen maar fietsen. Er zijn twee woonwerkgemeenschappen van Emmaus in Den Haag met bijbehorende kringloopwinkels.

Op winkelgebied is er verder ook genoeg te beleven in Den Haag. Zo is er de Denneweg, een straat met mooie boetiekjes en luxe restaurants. Het 115 jaar oude winkelcentrum de Passage is alleen al een bezoekje waard omdat het gebouw prachtig is om te zien. De Prinsestraat is een populaire bestemming onder liefhebbers van modern design.

D
E
H
K
R
S
T
W
-

Photo by Sander Pot / CC BY