Kringloop Leiden

Kringloop Leiden

Informatie over kringloop Leiden

Leiden is een stad met een rijk historisch verleden. Uiteraard kent iedereen deze stad met haar 200.000 inwoners vanwege het studentenleven, hier is immers de oudste universiteit van Nederland gevestigd. De Sleutelstad, zoals Leiden ook genoemd wordt, is na Den Haag de gemeente met de meeste inwoners per vierkante kilometer. Het is daarom niet verwonderlijk dat er in Leiden 9 kringloopwinkels te vinden zijn met een ruim assortiment aan meubels, tweedehands kleding, apparatuur en allerlei opvallende snuisterijen.

Studenten gaan voor koopjes

Als je in Leiden verblijft als student wil je niet teveel geld uitgeven aan meubels en andere spulletjes. Het is uiteindelijk een tijdelijke locatie. Dan biedt de kringloop in Leiden een schat aan meubels, lampen en andere spullen om voor weinig geld een prachtige studentenkamer in te richten. Alle spullen in de kringloopwinkels worden eerst gecontroleerd op bruikbaarheid, zo weet je zeker dat de collectie van een goede kwaliteit is. Sommige spullen zijn compleet ongebruikt!

De kringloop is voor iedereen

Uiteraard is de kringloopwinkel ideaal voor mensen met een beperkt besteedbaar budget. Doordat Leiden zo dichtbevolkt is zul je in de 9 kringloopwinkels die deze stad rijk is een groot aanbod aan diverse spullen vinden. Toch is budget niet de enige aantrekkingskracht. In elke kringloop vind je unieke snuisterijen die je in geen enkele andere winkel zult tegenkomen. Zo maak je van elk interieur een waar kunstwerk.

Op de interactieve kaart kun je direct zien waar de 9 kringloopwinkels in Leiden zich bevinden. Wees er snel bij, het assortiment wisselt dagelijks!

B
D
H
K
S
T
W
-

Photo by Roman Boed / CC BY