Kringloop Groningen (stad)

Kringloop Groningen

Informatie over kringloop Groningen (stad)

Groningen, hoofdstad van de gelijknamige provincie is een van de meest bruisende steden van Nederland. Er wonen meer dan 35.000 studenten in Groningen en hierdoor heeft de stad een heel levendig karakter. Dat komt ook terug in het brede aanbod van leuke winkels en gezellige cafés en terrasjes en je kunt als student of niet-student goed je slag slaan bij de kringloop in Groningen.

Voor liefhebbers van tweedehands winkelen is er genoeg keus met 16 kringloopwinkels in Groningen. Brocante Kringloop Oale Boudel heeft een constant wisselende collectie met onder andere veel antiek, servies en kleding. Andere bekende kringloopwinkels zijn Mamamini en GoudGoed. Beide organisaties ondersteunen goede doelen met hun opbrengsten.

Naast kringloopwinkels in de stad is er een groot aanbod aan interessante kleine winkeltjes. Deze vind je vooral in leuke zijstraatjes als de Folkingestraat en de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Beide straatjes hebben een interessante mix tussen modern design en antiek en kunst afgewisseld met lekker eten uit verschillende culturen.

Behalve interessante winkels en terrasjes heeft Groningen nog veel meer moois te bieden. Zo heeft Groningen een interessante mix van hedendaagse en historische architectuur. In de verschillende oude havens van Groningen vind je veel oude pandjes en pakhuizen. In schril contrast staat het moderne Groninger Museum, een bijzonder gebouw waar iedereen een eigen mening over heeft.

D
F
K
M
P
S
T
W
-

Photo / CC BY